Hverdagen i fritidsklubben

Fritidsklubben åbner omkring kl.14.20, hvor de første børn kommer fra skole. Resten dukker op efterhånden som de får fri. Hvis nogen har brug for morgenpasning, foregår det i Børnehuset sammen med børnehaven.

Børnene kan komme og gå i klubben som de har lyst, men det er praktisk at vide hvem og hvor mange der er til stede, og derfor skal de selv krydse sig ind og ud på deres klasseliste. Der er desuden plads til beskeder fra eller til barnet, forældre eller personalet.

Efter afkrydsning bliver tasken stillet på plads, og børnene kan på ugeplanen se, hvad der sker i ugens løb: fødselsdage, klubmøde for børnene, aktiviteter, ture, brug af sal og musikrum, menuen for eftermiddagsmad m.m.

Den gamle skoleinspektørbolig er hovednerven i Klubben, her er der mad og opslagstavle med ugeplanen og andre oplysninger og tilmeldinger.

De fleste børn kommer altid lige ind omkring for at orientere sig og møde vennerne og derefter fordeler de sig.
Nogen går ud for at lege i skolegården, spille på sportspladsen eller bare søge efter ro nede i granskoven. Inde i Klubben er der måske nogen der skal se en DVD sammen ovenpå, der er nogen der ofte hygger sig ved at sidde i værkstedet for at lave fine ting eller bare for at hyggesnakke. I stuen er der også mulighed for at tage brætspil og kortene frem eller hyggesnakke i sofaen, men det er lige så tit de mere aktive lege der udfolder sig her. ”Posten er gået” og ”Fri til kongens døtre” er nogle af de ældre lege som børnene morer sig med på tværs af alder. Det er også i stuen at CD afspilleren står sammen med et bredt udvalg af musik CD’er.

I cafeen ved siden af er der lidt mere ro på, der snakkes mens maden tilberedes og spises eller man hygger sig med en kop te. I det gode vejr kan dørene åbnes ud til haven og så kan man tage sin mad med ud til bænken eller de små cafeborde.

Mellem 13.30 og 16 er der eftermiddags mad, som Pernille i Børnehusets café laver. Maden er noget børnene hygger sig med og glæder sig til. De spiser efterhånden som de får fri eller får tid. De fleste er sultne når de kommer direkte fra skole mens andre har lavet aftaler og skynder sig ned i Hytten for at lave udstyr til rollespil, følges i musikrummet eller går i computer-rummet for at udnytte deres spilletid. Man kan tage maden med på ture og hvis man er meget sulten er der altid en gulerod og rugbrød med pålæg i køleskabet som de kan benytte sig af. I vores eget køkken er der også altid ingredienser hvis børnene får lyst til selv at lave enten boller eller pastamad.