Hverdagen i fritidsklubben

Fritidsklubben åbner omkring kl.14.20, hvor de første børn kommer fra skole. Resten dukker op efterhånden som de får fri. Hvis nogen har brug for morgenpasning, foregår det i Børnehuset sammen med børnehaven.

Børnene kan som udgangspunkt frit komme og gå i fritidsklubben,  men ofte har de en klar aftale med deres forældre om hvornår de skal tage bussen,  bliver hentet eller måske har en legeaftale. Det er praktisk for alle at vide hvem og hvor mange der er til stede, og derfor skal de krydse sig ind og ud på deres klasseliste. Der er desuden plads til beskeder fra eller til barnet, forældre eller personalet.

Efter afkrydsning bliver skoletaske og evt. overtøj stillet på plads, og børnene er klar til at indtage fritidsklubben. På opslagstavlen i cafeén kan børnene se hvad der er planlagt i dag, og hvordan de voksne har fordelt sig. Derudover vil der måske være information  om et fællesarrangement, klubaftner, en tur i mindre grupper, fritidsklubmøde m.m.

Børnehusets caféområde er hovednerven i fritidsklubben, men de ældste børn føler sig ofte mest hjemme i Klubben - huset mellem skole og Børnehus.

De fleste børn kommer dog altid lige ind omkring for at orientere sig og møde vennerne og derefter fordeler  de sig rundt omkring. Nogen går ud for at lege i skolegården, spille på sportspladsen eller bare søge efter ro på vildmarken eller nede i granskoven. Inde i Børnehuset er der måske nogen der skal se en DVD sammen ovenpå, ommøblere barbiehuset, bygge forskellige ting med kablaklodser, bilbaner eller lego m.m. Der er også gang i motorikrummet, og dagligt er der flere børn der vælger Skramloteket for at tegne og lave fine ting, eller bare for at hyggesnakke. I cafeén  er der også mulighed for at tage brætspil og kortene frem. Det samme gælder i Klubben hvor der kan spilles billiard,  computerspil, slappes af med en tegneserie eller hænge ud sammen over en kop te .